spleis brukIMPONERT: De seks jentene på Innsats for andre tar juleferie etter en svært vellykket innsamligsaksjon. Fra venstre Karina J. Lervik, Lone K. Soleim, Katrine Stensø, Maja Linnea Sørlie, Sandra Wiktoria Lipecka og Eirin M. Ødegaard.

SMØLA: De seks jentene på valgfaget «Innsats for andre» på Smøla har gitt en betydelig pengegave til barneavdelingen ved Fylkessykehuset i Kristiansund. Nå har gjengen overrakt gaven på ikke mindre enn 10.000 kroner.

Valgfaget «Innsats for andre» skal elevene planlegge og gjennomføre praktiske tiltak for en målgruppe i nærmiljøet. På Smøla har elevene denne høsten samlet inn penger til barneavdelingen. Målet deres er at avdelingen skal kunne gjennomføre trivselstiltak for barn som blir syke og innlagt der.

De opprettet en gruppe på Spleis.no og håpet at de skulle klare å samle litt penger til leker.

– Vi hadde kanskje håpet at vi fikk inn 1000 kroner til sammen. At det ble det tidobbelte imponerte oss veldig, forteller de seks jentene. Lone Kjønnø Soleim, Sandra Wiktoria Lipecka, Maja Linnea Sørøy, Eirin Moe Ødegaard, Katrine Stensø og Karina Johansen Lervik har vært i Kristiansund og overrakt gaven til de ansatte ved barneavdelingen.

SAKEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN  

Også der ble de imponert og størrelsen på gaven.

– De skal bruke pengene til ulike trivselstiltak, slik som pizza en fredagskveld og innkjøp av nye leker. Det er mye slitasje på lekene på barneavdelingen, forteller Lone.

Nytt prosjekt
Jentene på Innsats for andre har avsluttet innsamlingsaksjonen på nett. De er svært fornøyde med oppslutningen de har fått både fra lærere, familie og ukjente givere. Nå er de i tenkeboksen for hva de skal ta til med etter jul.

– Vi skal finne på noe, kanskje spre glede på sykehjem, hjelpe til i barnehagene, vi vet ikke helt, sier de.

Les flere nyheter i papirutgaven av Nordvestnytt

Bestill papir