AURE: For første gang på aldri så lenge, så er det ingen lag fra Aure kommune som spiller på aldersbestemte lag.
— Vi må tenke nytt, og legge til rette på en bedre måte, sier Vegard Ulfsnes i Aure idrettslag.

Årets sesong er meget tynn suppe når det gjelder fotball i Aure kommune. Ikke ble det A-lag, ikke et eneste lag stiller i jenteklassene, og kun to lag, G 12 og G 14 er med i seriespill. Innen knøtte- og miniputt er det imidlertid like stor iver som før.

— Dette betyr at idrettslaget har en jobb å gjøre, for å ta vare på de som har lyst til å spille fotball, sier Ulfsnes.

SAKEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN  

Før sommerferien tok til var 45 unge fotballspillere i aksjon under Midtsommercup i Hemne. I en kommune som har et helt annet nivå inne når det gjelder fotballutvikling. KIL/Hemne har fostra opp den ene landslagsspilleren etter den andre, og i år har damelaget avansert opp til førstedivisjon.

— Vi må lære av de beste, og så må vi se hva vi kan gjøre. Vi har et fantastisk flott anlegg, og forholdene kan knapt bli bedre, sier Ulfsnes.

Hovedgrunnen til at det er lite jenter som er med på fotball ligger i at nesten alle nå er med på håndball.

— Noe som er kjempebra. Håndballgruppa jobber godt. Noe som vi som tilretteleggere må tenke på, er at man ikke setter i gang med spesialisering for tidlig. Det burde ikke være noe problem å kombinere håndball og fotball. I forhold til fotballen, så har vi sett at jentene kanskje føler seg litt utenfor. At de ikke blir sentra til for eksempel når det spilles med lag som består av både jenter og gutter. I cupen i Hemne sist, så fikk vi til et rent jentelag, og vi har utrolig lyst til å få til et godt tilbud til disse.

Allsidighet innen idretten blir presisert som viktig fra både idrettsforbund, og ikke minst fra de som driver idrett på høyt nasjonalt nivå. Vegard Ulfsnes er til daglig pedagog i barnehagen, og mener at man er nødt til å se på hva som er riktig å gjøre. Ikke bare overfor de som er med på fotball.

SAKEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN  

— Dette gjelder alle idretter. Vi som holder på med fotballen må framsnakke håndballen og omvendt. Også foreldra har et ansvar. Det bør ikke være slik at man er med på bare en ting, bare fordi man da slipper å engasjere seg i noe annet.

Nå håper Vegard Ulfsnes at det blir satt i gang et grasrotlederkurs, slik at man får økt kompetansen om hvordan man skal drive idrettslaget og aktivitetene videre.

— Økt kompetanse er alltid lurt, og bidrar positivt. Vi må få trenere som ser alle, og som vet hva som skal gjøres overfor den enkelte. Både håper og tror at det kommer flere aldersbestemte lag til neste år, inklusive jenter. Vi prøver nå først å få til en gruppe med jenter, og så håper vi at dette kan føre til et lag. Bare ta kontakt hvis det er noe som er uklart, sier engasjerte Vegard Ulfsnes. 

Les lokale saker fra Aure og Smøla i papirutgaven av Nordvestnytt. 

Abonnerer du ikke på papirutgaven? 
Trykk her for å bestille!

Du kan også kjøpe papirutgaven som eAvis ved å klikke her